ZAGREB: OTVOREN EUROPSKI KONGRES ZA PRIMJENU ULTRAZVUKA U MEDICINI I BIOLOGIJI - EUROSON

U Zagrebu je večeras otvoren XVI. Europski kongres za primjenu ultrazvuka u medicini i biologiji Euroson, u organizaciji Hrvatskog društva za primjenu ultrazvuka u medicini i biologiji i Europske federacije za primjenu ultrazvuka u medicini i biologiji. L

U radu kongresa koji će trajati do utorka, 8. lipnja, u hotelu Opera, sudjeluje 1.100 medicinskih stručnjaka iz 46 država, a tijekom tri dana rada najavljeno je 150 izlaganja i 450 predavanja s cjelokupnog područja primjene ultrazvuka, istaknuo je predsjednik kongresa Ivan Drinković.

Među novim tehnološkim dostignućima o kojima će biti govora, su mogućnosti liječenja i razbijanja tumora ultrazvukom, te drugi invazivni postupci u dijagnostici i liječenju bolesti.

Na kongresu će također biti predstavljena najnovija ultrazvučna tehnologija 30-tak domaćih i inozemnih tvrtki.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionike Europskog kongresa za primjenu ultrazvuka u medicini i biologiji - Euroson, pozdravili su i poželjeli im puno uspjeha u radu potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang, izaslanik predsjednika Republike i njegov savjetnik za znanost Esad Prohić, potpredsjednik Hrvatskog liječničkog zbora Ivan Bakran i pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Zvonimir Šostar.

O razvoju ultrazvuka u Europi večeras je govorio predsjednik Europske federacije za primjenu ultrazvuka u medicini i biologiji Kurt Jaeger.

(Hina) xdm ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara