Zagreb: Pit-bull istrgnuo petogodišnju djevojčicu iz očeva naručja i lakše je ozlijedio

U ZAGREBAČKOM naselju Črnomerec pit-bull je sinoć iz naručja oca istrgnuo petogodišnju djevojčicu i vukao je po betonu, ali je otac uz pomoć vlasnika psa i njegova brata uspio izvući djevojčicu koja je lakše ozlijeđena, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Dvogodišnji pit-bull Sab, u vlasništvu 20-godišnjeg mladića, je oko 21,15 sati kroz otvorena vrata istrčao iz dvorišta kuće u ulici Prvi poljski put te se zaletio na 31-godišnjeg muškarca koji je u rukama nosio petogodišnju djevojčicu. Kada mu se približio, pas je skočio na oca i zubima zgrabio djevojčicu i iščupao ju iz očeva naručja, a potom je vukao po betonu držeći ga zubima za jaknu.

Djevojčica je glavom udarila u obližnju ogradu, nakon čega je njezin otac uz pomoć vlasnika psa i njegova brata uspio odvojiti pit-bulla od djeteta.

Liječnička pomoć djevojčici pružena je u Klinici za dječje bolesti gdje su joj utvrđene lakše ozljede te je puštena na kućnu njegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Protiv 20-godišnjeg vlasnika psa podnesena je prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira, a policija nad njim provodi kriminalističku obradu kako bi utvrdila postoje li elementi i za podnošenje kaznenene prijave zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Na zagrebačkom području policija je lani zabilježila 11 slučajeva u kojima su psi napali i ugrizli ljude ili zaklali domaće životinje, dok je u prvih šest mjeseci ove godine bilo deset slučajeva, računajući sinoćnji napad pit-bulla.

U policiji kažu da su najčešće napadali mješanci i njemački ovčari.

Ove su godine podnesene 134 prekršajne prijave protiv vlasnika pasa čiji psi nisu bili pod nadzorom, a lani ih je prijavljeno 286.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara