Zagreb: Policija pozvala građane da očiste snijeg i led s krovova svojih kuća

ZAGREBAČKA policija upozorila je danas vlasnike kuća sa čijih krovova prijeti ´ledena opasnost´ da su dužni angažirati nadležne gradske službe koje će očistiti nagomilani snijeg i led na krovovima kako bi se spriječilo ozljeđivanje građana i oštećivanje automobila.


Glasnogovornica PU zagrebačke Stanka Saraja izvijestila je da je jutros oko 10 sati sa zgrade u ulici Kralja Držislava pala ledena siga i oštetila jedan automobil, no nitko nije ozlijeđen.

Policija očekuje više sličnih dojava o oštećenju imovine zbog sunčanog vremena, te velikih količina snijega i leda na krovovima zagrebačkih kuća i zgrada, kazala je.

´Stoga od građana tražimo da sami organiziraju skidanje snijega i leda s krovova jer su to dužni učiniti´, dodala je Saraja. Napomenula je da je policija nadležna samo za hitne slučajeve, kada postoji opravdana prijetnja za građane i njihovu imovinu, dok su za ostale slučajeve odgovorni građani.

Vlasnike automobila policija upozorava da paze gdje parkiraju svoja vozila i tako izbjegnu njihovo oštećivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hitne službe doznaje se da jutros nije zabilježena ni jedna liječnička intervencija zbog ozljeđivanja prilikom pada leda s krova.

Saraja je izvijestila da se promet u Zagrebu odvija uredno, iako, kako je kazala, nisu od snijega očišćena sva parkirališta, a velik broj građana još uvijek nije očistio ispred ´svoga praga´.

Inače, na zagrebačkom području u protekla su se 24 sata u prometu dogodile 33 prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara