Zagreb: Policija privela 40-ak sudionika "Norijade"

ZAGREBAČKA policija privela je 4-ak sudionika ovogodišnje tradicionalne povorke maturanata "Norijade" zbog nekoliko tuča i oštećenja tramvaja koje su privedeni počinili u alkoholiziranome stanju, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Uz napomenu da se još ne može točno reći o kolikoj se materijalnoj šteti radi, u policiji ističu da 40-ak privedenih i nije tako veliki broj s obzirom na činjenicu da je u "Norijadi" sudjelovalo oko četiri tisuće maturanata.

Zagrebački maturanti počeli su se okupljati jučer oko 11 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, s kojega su krenuli prema Jarunu u podne, a već je pola sata nakon njihova odlaska središnji gradski trg bio očišćen, a tramvaji pušteni u promet.

Ove godine je s učenicima na Jarun išlo i dosta njihovih nastavnika gdje je oko 14 sati počela središnja zabava maturanata. U policiji smatraju da je na smanjenje izgreda u odnosu na protekle godine utjecalo i upozorenja nastavnika da ih policija snima te da neće proći nekažnjeno ako budu sudjelovali u izgredima.

Naime, zagrebačka policija najavila je sredinom tjedna da će zbog mogućih uništavanja imovine i nereda snimati "Norijadu".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara