Zagreb: Prežigalo o radnom sporu u "gradskim grobljima"

PREDSJEDNIK Skupštine u trgovačkim društvima Grada Zagreba Ladislav Prežigalo potvrdio je danas da je zagrebački općinski sud presudio u korist radnika "Gradskih groblja" Davora Ožvalda da ga se vrati na posao.

Direktor "Gradskih groblja Darko Borovina dao je Ožvaldu otkaz nakon što je ukazivao na nepravilnosti u radu tog poduzeća.

Na privremeno rješenje općinskog suda direktor Borovina je uložio žalbu, rekao je Prežigalo nakon održane zajedničke sjednice Skupštine u trgovačkim društvima grada.

Na upit novinara zašto se Ožvald ne vrati na posao, makar privremeno, Prežigalo je rekao da Skupština trgovačkih društava nije sud i da mora pričekati konačnu sudsku odluku i godišnje izvješće o poslovanju "Gradskih groblja".

Radni spor u "Gradskim grobljima" vuče se mjesecima, a počeo je kad

je Ožvald ukazao na nepravilnosti u poslovanju "Gradskih groblja" i štetne ugovore za gradnju grobnica na Markovom polju, pa mu je Borovina dao otkaz.

Na pitanje tko plaća Borovina odvjetnika i tko će platiti neisplaćene plaće Ožvaldu ukoliko se odlukom suda vrati na posao, Prežigalo je rekao da se po zakonskoj regulativi sve to plaća iz poslovanja "Gradskih groblja".

Budući da će uskoro biti dovršen mehanički dio pročiščivača otpadnih voda, na skupštini trgovačkog društva "Vodoprivreda Zagreb" razmotreno je davanje suglasnosti na osnivanje nove tvrtke "Zagrebačke otpadne vode- upravljanje i pogon d.o.o." koja će voditi naplatu pročišćene vode.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara