Zagreb: SAP dodijelio nagrade e-journalist

HRVATSKA podružnica informatičke tvrtke SAP večeras je dodijelila novčane nagrade u nekoliko kategorija hrvatskim novinarima koji prate elektroničko poslovanje.

U kategoriji e-nabave nagradu je dobio novinar Info priloga ´Jutarnjeg lista´ Robert Gabelić za tekst: ´Povećanje učinkovitosti tvrtke elektronskim transakcijama´; u kategoriji e-financije Branimir Kovač, urednik Info-priloga ´Večernjeg lista´ za tekst: ´Novac putuje mrežom´.

U kategoriji e-javni sektor nagradu je dobio urednik u časopisu ´Moby´ za tekst ´Vizija digitalnog društva´, a u kategoriji ERP-a dobio je Nikša Alfirević za tekst: ´Informacijski sustavi i portali u suvremenom poduzetništvu´.

U kategoriji e-poslovanje nagrada je podijeljena između Maria Spremića za tekst: ´Upravljanje rizicima elektroničkog poslovanja´ objavljenog u RRIF-u, te Damira Šohara za tekst: ´Ipak se kreće´ objavljenog u časopisu ´PC chip´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrovitelji ovog događaja bili su Hrvatsko novinarsko društvo i Plivin portal www.zdravlje.hr.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragutin Lučić Luce naglasio je u svom govoru da će u Hrvatskoj u budućnosti trebati sve više novinara koji prate elektroničko poslovanje.

Davor Jardas, direktor hrvatskog SAP-a podsjetio je da njegova tvrtka već drugu godinu za redom dodjeljuje tu nagradu, izrazivši nadu da će dodjeljivanje te nagrade preći u tradiciju.

Istaknuo je da su novinari potaknuli ljude u Hrvatskoj da počnu razmišljati o elektroničkom poslovanju. No, ocijenio je da je za sada tržište elektroničkog poslovanja u Hrvatskoj još uvijek malo. Na većini hrvatskih poslovnih internet stranica predstavlja se ponuda, ali ne postoji mogućnost trgovanja, kazao je Jardas.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara