Zagreb: Sindikat traži od grada da preuzme višak zaposlenih iz "Kinematografa"

ZAGREBAČKO povjereništvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) traži od gradonačelnice Vlaste Pavić da Grad Zagreb kao kupac četiriju kino dvorana od ´Kinematografa Zagreb´ preuzme višak zaposlenih.

Povjerenik zagrebačkog SSSH Damir Gašparović zatražio je od gradonačelnice Pavić i predsjednice Uprave ´Kinematografa Zagreb´ Ine Čavline pregovore o dodatku kupoprodajnom ugovoru kojim bi kupac preuzeo 15 zaposlenih iz prodanih kino dvorana.

´Ne vidimo razloge zašto kupac ne bi preuzeo zaposlenike jer i novi vlasnik kina treba blagajnike, čistačice i tehničko osoblje´, rekao je Gašparović na konferenciji za novinare.

Predsjednica Uprave Ina Čavlina na božićnom je domjenku samo usputno obavijestila zaposlene da će se prodajom kino dvorana pojaviti višak zaposlenih, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čavlina u očitovanju na sindikalne upite tvrdi da će ´Kinematografi´ višak zaposlenih zbrinuti sukladno Zakonu o radu i Kolektivnom ugovoru.

Prodajom kino dvorana, navodi Čavlina, ´Kinematografi´ će se preustrojiti iz tvrtke s mono dvoranima u cineplexe, odnosno kina s više dvorana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara