Zagreb: Trauma primila 211 građana; na terenu 93 ekipe zimske službe

Zagreb: Trauma primila 211 građana; na terenu 93 ekipe zimske službe
ZBOG pada na poledici na zagrebačkim cestama pomoć je od jučer u ponoć do jutros u 10 sati na Klinici za traumatologiju zatražilo 211 građana.

Teško povrijeđenih građana bilo je 83, i odmah ih je 22 zbog težine povrede moralo biti hospitalizirano i operirano, rekao je dežurni kirurg te Klinike Mario Malović. Naveo je da su krirurzi operirali jučer od ponoći do osam sati navečer a da je za danas ostalo šest operacija.

Svi su ti pacijenti stradali od pada na poledici i pritom zadobili ozljede, odnosno prijelome, glave, kralježnice, lakta, potkoljenice i kuka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klinika za traumatologiju jučer je zaprimila 433 pacijenata, a njih 16 su stradali u prometnim nesrećama zbog zaleđenih cesta.

U Zagrebu su 93 ekipe Zimske službe u najvišem, trećem stupnju pripravnosti. Tijekom noći Služba je očistila sve prioritetne prometnice i sada čisti one trećeg prioriteta - brdske i uske ulice koje se moraju čistiti specijalnim vozilima, izjavio je glavni dežurni Zimske službe Kemal Golač. Istaknuo je da je također Sljemenska cesta prohodna, da se ona i dalje čisti i posipa solju.

Autobusni, željeznički i zračni promet odvijaju se bez teškoća, a teškoća nema niti u tramvajskom i autobusnom gradskom prometu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara