Zagreb: U kući na Kozari Boku pronađeno sedam turskih državljana

U PRIZEMLJU iznajmljene kuće u zagrebačkom naselju Kozari bok policija je jučer pronašla sedam turskih državljana koji su ilegalno ušli u Hrvatsku, doznaje se danas u policiji.

Riječ je o 21-godišnjoj djevojci i šest muškaraca u dobi između 19 i 30 godina. Protiv njih su podnesene prekršajne prijave zbog ilegalnog prelaska državne granice, a protiv četvorice muškaraca i zbog neprijavljivanja boravišta, kažu u policiji. Dodaju kako su svi prijavljeni izjavili da ne žele da se o njihovom privođenju i zadržavanju izvijesti Konzularno predstavništvo Turske u Hrvatskoj.

Policija tvrdi da su četiri imigranata u Hrvatsku ušli u srijedu 17. prosinca u večernjim satima, te da nakon uhićenja nisu znali reći iz koje su susjedne države pješice ušli u Hrvatsku. Do kuće u kojoj su pronađeni doveo ih je nepoznati muškarac koji ih je preveo i preko granice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva četvorica izjavila su da su još u Turskoj platiti po dvije tisuće eura za prelazak do Švicarske, a u njihovim putovnicama, pronađene su vize za Rumunjsku, kažu u policiji.

Ostalih troje imigranata, pronađenih u kuću na Kozari boku, u Hrvatsku je ušlo u petak, 19. prosinca. I njima je krajnje odredište bila Švicarska, a u Hrvatsku su također ušli pješice iz jedne od susjednih zemalja, u koju su, tvrdi policija, dva dana ranije stigli iz Makedonije.

Svi uhićeni turski državljani izjavili su da im nije poznat put kojim su ušli u Hrvatsku, kao ni zemlja iz koje su prešli granicu jer su putovali noću, a danju su se skrivali u napuštenim kućama i barakama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara