Zagreb: U provali u Europatrade opljačkana vrijednost od 200 tisuća eura

NEPOZNATI su lupeži provalili u tvrtku Europatrade u Sesvetama i iz triju sefova odnijeli novac i druge vrijednosti u iznosu od najmanje 200 tisuća eura, izvijestila je zagrebačka Policijska uprava.

Provalnici su se požarnim stubama popeli na krov koji su probili i ljestvama se kroz otvor spustili u prostorije poduzeća Europapire. Zatim su probili zid koji odvaja tu tvrtku od prostorija Europatradea u koju su ušli te alatom otvorili tri velika metalna sefa iz kojih su odnijeli novac i zlatninu u vrijednosti od najmanje 200 tisuća eura.

U Europatradeu tvrde da je ukradeno vrijednosti od oko 300 tisuća eura.

Provala se dogodila između 17 sati jučer i 7,30 jutros kada je otkrivena. Za provalnicima se traga, a po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Stanke Saraje riječ je o teškoj, profesionalno pripremljenoj i izvedenoj provali kakva nije česta u Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito su provalnici točno znali raspored prostorija, gdje vlasnici čuvaju novac, a bili su dobro obaviješteni i da se u sefovima nalazi velika novčana svota", kazala je Saraja. Policija pretpostavlja da su provalnici dugo planirali svoj "pothvat", a sumnja se da su potrebne obavijesti za pripremu provale dobili od nekoga "iznutra". To potvrđuje činjenica i da su vješto zaobišli alarmni sustav.

Europatrade ima i videonadzor, no po riječima Stanke Saraje kamere nisu ništa snimile što bi pomoglo u otkrivanju počinitelja.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara