Zagreb: Uhićen 68-godišnjak zbog zlostavljanja bivše supruge

ZAGREBAČKA policija uhitila je 68-godišnjaka zbog sumnje da je prijetio i nasilnički se ponašao prema svojoj bivšoj supruzi (67), koja se, zbog stalnog verbalnog i fizičkog zlostavljanja tijekom 30 godina braka, s njim rastavila prije pet godina.

Policija je danas izvijestila da je kriminalističkom obradom utvrđeno da je osumnjičeni bivšu suprugu i nakon rastave gotovo svakodnevno nastavio verbalno i fizički zlostavljati (presretao ju na cesti, prijetio joj), zbog čega je 9. veljače zadnji put zatražila intervenciju policije.

Osumnjičeni je u rujnu prošle godine došao na njezinu adresu u zagrebačkoj Dubravi u vrijeme dok se sama nalazila u kući, kroz otvoreni prozor dnevne sobe ušao je u kuću i, s velikim čekićem (maljem) počeo joj prijetiti.

No, 67-godišnjakinja je uspjela pobjeći u susjednu sobu i zaključati vrata, a osumnjičeni joj je, udarajući nogama po vratima, nastavio prijetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oštećena je počela glasno dozivati pomoć što je čula susjeda, došla ispred kuće i rekla da će pozvati policiju, a kada ju je osumnjičeni primijetio, odbacio je čekić i izašao iz kuće kroz isti prozor kroz koji je i ušao.

Nekoliko dana kasnije osumnjičeni je ponovno došao do njezine kuće, ovaj put sa sjekirom u ruci, te joj je, ušavši u dvorište, počeo prijetiti, ne znajući da oštećena u kući nije sama, nakon čega se udaljio.

Uz kaznenu prijavu zbog prijetnji i nasilničkog ponašanja u obitelji prije tri dana je priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara