Zagreb: Uhićen kleptomoman osumnjičen za više od stotinu provala i krađa

Kleptoman osumnjičen za više od stotinu provala u automobile, podrume i garaže uhićen je u širem središtu Zagreba, nakon što ga je policijska ophodnja zapazila kako krade CD player iz parkiranog automobila, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Uhićeni muškarac 36-godišnji je državljanin BiH koji više godina neprijavljeno boravi u Zagrebu, a sumnja se da je ukradenu robu prodavao na gradskim tržnicama, kazala je glasnogovornica policije Gordana Vulama. Dodala je kako policija sumnja da je riječ o kleptomanu jer je pretragom drvarnice u kojoj je skrivao plijen pronađen niz bezvrijednih stvari poput školskih torbi i drugih premeta koje se teško može prodati.

Policijska ophodnja zapazila ga je kad je 4. travnja, usred dana provalio u "škodu feliciju", parkiranu u Kišpatićevoj ulici na zagrebačkoj Šalati. Odvijačem je razbio zadnje lijevo "leptir" staklo, provukao ruku i otvorio vrata, pa iz automobila izvadio CD player i stavio ga u vrećicu.

Tijekom kriminalističke obrade policija je uhićenog povezala s više od stotinu teških provalnih krađa u automobile, garaže i podrumske prostorije. Otkriveno je i da je ukradene predmete skrivao u drvarnici kod svoje nevjenčane supruge na području Trnju, a potom prodavao na tržnicama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je zaplijenila veću količinu predmeta za koje se pretpostavlja da potječu od provala, a kriminalistička obrada se nastavlja zbog pretpostavke da su pronađeni predmeti samo dio ukradenih stvari koje nije mogao prodati.

S podužim popisom kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret osumnjičeni je jučer priveden istražnom sucu.

(Hina) xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara