Zagreb: Uhićen zbog ubojstva nevjenčane supruge

ZBOG ubojstva Nade Polić, koja je preminula u utorak poslijepodne u stanu u zagrebačkom naselju Zapruđe, policija je uhitila njenog nevjenčanog supruga Gordana Grabovca.

Zagrebačka policija nije objavila ime ni inicijale osumnjičenog, a navela je samo da je uhićen 40-godišnji hrvatski državljanin, koji je u utorak poslijepodne u svom stanu u Balokovićevoj ulici pretukao svoju nevjenčanu suprugu Nadu Polić (49).

Prema policijskim tvrdnjama, Grabovac se između 12,35 i 15,20 sati u stanu potukao sa svojom suprugom. Potom joj je "u namjeri da je ubije" gnječenjem, stiskanjem i udarcima rukama i nogama nanio ozljede od kojih je došlo do unutarnjeg krvarenja i smrti.

Osumnjičenog Grabovca policija je uz kaznenu prijavu privela istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Okolnosti smrti Nade Polić u početku su bile nepoznate. Prema prvim policijskim izvještajima, koji su se najvjerojatnije temeljili na Grabovčevim tvrdnjama, ona je nakon jutarnje kave izašla iz stana, a kada se vratila suprug je primijetio da joj je loše i pozvao liječnika. Vidljive ozlijede na glavi pripisivale su se padu ili sličnoj nezgodi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek je obdukcijom utvrđeno da je umrla nasilnom smrću zbog ozljeda "koje su mogle nastupiti gnječenjem ili udarcima tupotvrdim predmetima".

Doznaje se da je Grabovac priveden na razgovor u policiju odmah nakon što je utvrđena smrt njegove nevjenčane supruge, te da je nakon kraćeg razgovora pušten.

Drugi je put priveden dan kasnije, a policiju je pozvao susjed koji iz njegova stana čuo glasno zapomaganje. Vatrogasci koji su provalili u stan zatekli su ga u alkoholnoj komi, a policija ga je nakon cjelodnevne kriminalističke obrade osumnjičila za ubojstvo.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara