Zagrebačka burza: Crobex prekinuo negativan niz, Crobex10 i dalje u padu

Zagrebačka burza: Crobex prekinuo negativan niz, Crobex10 i dalje u padu
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

NA ZAGREBAČKOJ je burzi Crobex indeks prošloga tjedna blago porastao, dok je Crobex10 pao četvrti tjedan zaredom, pri čemu je promet iznosio gotovo isto kao tjedan dana prije.

Crobex indeks ojačao je prošloga tjedna 0,07 posto, na 1.977 bodova, dok je Crobex10 oslabio 0,25 posto, na 1.172 boda.

Najviše pao Crobexkonstrukt

Tako je Crobex prekinuo negativni niz koji je trajao tri tjedna zaredom, dok je Crobex10 nastavio kliziti.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao Crobexkonstrukt, za 1,7 posto, dok je rast zabilježio samo Crobexturist, za 0,5 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je oko 48 milijuna kuna, što je gotovo isto kao i tjedan dana ranije.

Najveći promet, 19,2 milijuna kuna ostvaren je prošloga tjedan dionicom Arena Hospitality grupe, pri čemu joj je cijena porasla 2,8 posto, na 372 kune.

Iz Arene su izvijestili da je tvrtka Dvadeset Osam (član PPHE Hotel Group) stekla 26.247 dionica ili 0,51 posto temeljnog kapitala Društva. Sada to društvo drži ukupno 2.691.723 dionica Arene, koje čine 52,48 posto temeljnog kapitala, odnosno 52,93 posto dionica.

S prometom od oko 5 milijuna kuna slijedila je dionica Valamar Riviere, koja je pojeftinila 1,3 posto, na 37,70 kuna.

Dionicom Kraša ostvaren je, pak, promet od 4,2 milijuna kuna, pri čemu joj je cijena stagnirala na 1.050 kuna, razini na kojoj se održava već tjednima.

Dionica Kraša u fokusu je ulagača od 9. rujna, kada je najveći pojedinačni dioničar, Mesna industrija braća Pivac, najavila ponudu za preuzimanje. U međuvremenu, dionice Kraša najviše je kupovala Kappa Star Limited, ciparska tvrtka u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića.

Đuro Đaković grupa najveći gubitnik

U fokusu investitora bila je prošloga tjedna i povlaštena dionica Adris grupe, kojom je ostvareno 2,8 milijuna kuna prometa, a cijena joj je stagnirala na 497 kuna.

Promet veći od 2 milijuna kuna ostvaren je i dionicama AD Plastika te HT-a. Pritom je cijena AD Plastika porasla 2,7 posto, na 187,50 kuna, dok je dionica HT-a pojeftinila 0,3 posto, na 168,50 kuna.

S prometom od gotovo 2 milijuna kuna slijedila je dionica Ericssona Nikole Tesle, pri čemu je poskupila 1,6 posto, na 1.300 kuna.

Promet veći od milijun kuna prošloga je tjedna ostvaren i dionicom Zagrebačke banke, a cijena joj je ostala nepromijenjena, na 60,50 kuna.

Najveća gubitnica među likvidnijim izdanjima bila je dionica Đuro Đaković grupe, s padom cijene za 9 posto, na 4,95 kuna.

Iz te slavonskobrodske kompanije izvijestili su krajem tjedna da su poslovni računi tvrtke ponovno blokirani. Blokada je uslijedila nakon što je krajem prethodnoga tjedna račun odblokiran i isplaćena zaostala plaća radnicima.

S druge strane, među najvećim dobitnicama bila je prošloga tjedna dionica Hotela Zlatni rat, s rastom cijene za 19 posto, na 119 kuna.

Prošloga se tjedna trgovalo s ukupno 68 dionica, pri čemu je njih 24 zabilježilo rast cijene, a 27 pad. Cijene 17 dionica ostale su na tjednoj razini nepromijenjene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara