Zagrebačka filharmonija održala koncert za HKD "Napredak"

ZAGREBAČKA filharmonija održala je večeras u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" u Zagrebu dobrotvorni koncert od kojeg je prihod namijenjen Zakladi za stipendiranje "Ivo Andrić Vladimir Prelog" Hrvatskoga kulturnog društva "Napredak".

To je peti dobrotvorni koncert što ga Zagrebačka filharmonija daruje Hrvatskom kulturnom društvu "Napretku".

U prvom dijelu koncerta kojim je ravnao gost iz Japana Chikar Iwamura, izvedena je predigra Beethovenovoj operi "Egmont" i Haydnova 43. simfonija, a u drugom "Passacaglia" Krste Odaka i simfonijska pjesma "Heraklova mladost" C. Saint-Sansa.

Predsjednik glavne podružnice "Napretka" u Zagrebu Berislav Topić zahvalio je sponzorima koncerta, a posebno Zagrebačkoj filharmoniji koja je jedan od jačih Napretkovih darovatelja.

Podsjetivši na važnost fonda, odnosno od nedavno Zaklade za stipendiranje "Ivo Andrić - Vladimir Prelog", Topić je kazao da je ona 1994. dodijelila 1800 stipendija i potpora u iznosu od preko 750 tisuća eura. Novac je prikupljen donacijama i dobrotvornim prilozima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topić je podsjetio da "Napredak" danas ima više od 20 tisuća članova u 68 podružnica diljem Europe i svijeta, a da je u proteklih 13 godina od obnove realizirao preko tri tisuće različitih kulturnih projekata i priredaba. Dodao je da je "Napredak" marom svoga članstva u proteklih stotinu godina bio i ostao čuvar, medijator i promicatelj hrvatskog jezika i kulture.

Za večerašnji glazbeni događaj dr. Topić posebno je zahvalio pokrovitelju predsjedniku Stjepanu Mesiću koji je nazočio koncertu.

(Hina) ta ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara