Zagrebačka policija provodi pojačani nadzor prometa: Najviše je pijanih i brzih

Zagrebačka policija provodi pojačani nadzor prometa: Najviše je pijanih i brzih
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

PRVOG dana pojačane kontrole prometa tijekom uskrsnog vikenda utvrđena su 104 prometna prekršaja na širem zagrebačkom području, najviše zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i nepropisne brzine, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Petnaest vozača pod utjecajem alkohola i 40 prekršaja zbog nepropisne brzine utvrdio je pojačani policijski nadzor usmjeren na  alkoholiziranost vozača, prebrzu vožnju, upotrebu sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela u vožnji.

Jedan vozač bio je takvom stanju da je zadržan u posebnim prostorijama do otrježnjenja, a u policijskom izvješću navodi se i 22-godišnji vozač kod kojega je izmjereno 1,8 promila alkohola u Svetom Ivanu Zelini, gdje je sudjelovao i u prometnoj nesreći.

U petak je otkriveno i sedam prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja zbog razgovaranja mobitelom u vožnji.

Protekle noći u Strmcu Samoborskom zaustavljen je 55-godišnji vozač kod kojega je izmjereno 1,96 promila alkohola, dok je u jutarnjim satima u Samoboru 21-godišnji vozač sudjelovao u prometnoj nesreći s  2,15 promila alkohola u organizmu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara