Zagrebački HNS o vlasti u gradu i za ukidanje povjerenstva za prenamjenu zelenih površina u građevinska zemljišta

PREDSJEDNIK zagrebačkog HNS-a i dogradonačelnik Stipe Tojčić danas je na konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo što je HNS s koalicijskim partnerom SDP-om postigao dogovor o daljnjem radu koalicijske vlasti u Zagrebu.

To je dobro za SDP i HNS, a posebno za građane Zagreba, rekao je Tojčić.

"Nakon svih problema koje smo imali u radu koalicije dogovorili smo da dalje nastavimo mirno raditi u skladu s koalicijskim sporazumom i da ćemo sve stvari u Zagrebu rješavati dogovorima, ne preglasavanjem. Nadam se da će to imati odraza i na dobru realizaciju gradskih projekata koje smo zajednički dogovorili u koalicijskom sporazumu i vjerujem da između HNS-a i SDP-a više neće biti međusobnih optuživanja, natezanja itd.", rekao je Tojčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagrebački HNS danas se usprotivio i potrebi daljnjeg rada Povjerenstva za utvrđivanje činjenica u vezi s prenamjenom gradskih zelenih površina u građevinska zemljišta, smatrajući da je on svoj posao odradio i da više nema niti jednog razloga za njegovo daljnje postojanje. Predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković Gruden (HNS) rekla je da je to Povjerenstvo za nju sada paratijelo.

Tojčić je podsjetio da je Skupština jednoglasno podržala osnivanje tog Povjerenstva koje je imalo zadaću utvrditi činjenice u vezi s prenamjenom gradskih zelenih površina u građevinska zemljišta jer su postojale sumnje da je milijun i pol kvadrata zelenih površina pretvoreno u građevinsko zemljište. Međutim, nakon dva i pol mjeseca to Povjerenstvo je konstatiralo ne samo da nije to napravljeno već da ima i 655 hektara zelenih površina više nego što je bilo u bivšem GUP-u, što znači da je Gradski zavod za prostorno planiranje radio u skladu sa zakonom, rekao je Tojčić. Istaknuo je da je sada, na žalost na sjednici Skupštine zaključeno da to Povjerenstvo i dalje nastavi s radom. HNS smatra da u gradu ne trebaju djelovati paralelna tijela, a ako bude trebalo Povjerenstvo se može ponovno osnovati ad hoc. Ako Povjerenstvo nastavi raditi dovest će i do probijanja planiranih troškova, rekla je Paliković-Gruden.

(Hina) xbma yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara