Zagrebački holding zadužuje se za milijardu i 800 milijuna kuna: "Bandić je krenuo s kampanjom"

Zagrebački holding zadužuje se za milijardu i 800 milijuna kuna: "Bandić je krenuo s kampanjom"

Foto: Hina

ZAGREBAČKI HOLDING zadužit će se na domaćem tržištu za milijardu i 800 milijuna kuna. Knjiga za upis obveznica otvorena je jutros, javlja HRT.

Grad Zagreb ističe kako očekuju bolje uvjete zaduživanja koji će pomoći u realizaciji projekata, no oporba tvrdi da trenutak zaduživanja upućuje na početak kampanje Milana Bandića.

Iako dug iz 2007. dolazi na naplatu tek sljedeće godine, u Holdingu su odlučili požuriti i već ove godine izdati obveznice u trajanju od 7 godina. Jamstvo će dati Grad, a prinos ne bi smio biti viši od 3.5 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pravi je trenutak za izlazak na tržište zato što su kamatne stope niske i imate vremena da malo trgujete s investitorima, ne treba prihvatiti ono što investitori ponude prvi put", rekla je Mirka Jozić, pročelnica Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba.

U planu su ulaganja u moderniji sustav javnog prijevoza, sanaciju mreže vodoopskrbe i odvodnje, daljnji razvoj plinofikacije, rekonstrukciju triju gradskih tržnica. Radi se o ukupno tri milijarde kuna.

Oporba je sigurna - ovo je početak kampanje Milana Bandića.

"Probudio se iz sna, prepoznao niz projekata koje treba napraviti i odjedanput žestoko kreće u te projekte. Kao da 16 godina nije bio gradonačelnik, kao da kreće sve ispočetka", smatra Anka Mrak Taritaš iz HNS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara