Zagrebački HSLS kreće u bitku protiv Bandićeve "nesposobne gradske vlasti"

Zagrebački HSLS kreće u bitku protiv Bandićeve "nesposobne gradske vlasti"

ZAGREBAČKA gradska organizacija HSLS-a danas je najavila kako kreće u misiju smjenjivanja "nesposobne gradske vlasti". "Novi" glavni cilj zagrebačkih HSLS-ovaca predstavio je predsjednik gradskog ogranka stranke Darinko Kosor.

U svrgavanju Bandićeve "nesposobne vlasti" pomagat će mu Hrvoje Vojković, Predsjednik Uprave Croatia osiguranja, Dorica Nikolić, Državna tajnica za socijalnu skrb i Željko Sačić, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata i bivši zamjenik ratnog zapovjednika Specijalne policije, generala Mladena Markača.

Bitka protiv aktualne gradske vlasti najavljena je na 11. skupštini gradskog ogranka stranke na kojoj je Davor Štern, bivši ministar gospodarstva, izabran za predsjednika Savjeta za gospodarstvo. Glasnogovorničku službu u zagrebačkom HSLS-u obnašat će novinar Romano Bolković, dok će Slavica Jakobović-Fribec bit će zadužena za kulturu i ženske udruge.

Kosor je obećao kako će se stranka baviti socijalnim temama jer, "su im važniji građani i pitanja kao što su imaju li posla, kako putuju do njega, koliko je skup javni prijevoz, ima li dovoljno vrtića u gradu i slično".

Također je najavio kako će HSLS na lokalne izbore 2009. godine izaći samostalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebu treba više policajaca

Željko Sačić kritizirao je aktualnu gradsku vlast zbog toga što ne ulaže dovoljno sredstava u opremanje policije te je rekao kako, za razliku od europskog standarda prema kojem na 100.000 stanovnika dolazi 400 policajaca, u Zagrebu na 100.000 stanovnika dolazi samo 250 policajaca.

Dodao je kako je zagrebačka policija slabo opremljena s informacijsko-tehničkim i video-zaštitnim uređajima radi zaštite reda i mira te imovine građana, te najavio kako će HSLS, ukoliko dođe na vlast, to nastojati promijeniti.

I.K.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara