Zagrebački rotor zatvara se pred Božić, očekuje se kaos

Zagrebački rotor zatvara se pred Božić, očekuje se kaos
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

ZAGREBAČKI rotor ipak će se zatvoriti već za deset dana. 

Iako se govorilo o još jednoj odgodi zatvaranja kako se ne bi stvarale gužve u vrijeme adventa, iz Grada su nam danas potvrdili da se rotor potpuno zatvara 16. prosinca.

Podsjetimo, rotor se prema prvotnim planovima trebao zatvoriti 1. studenoga, no to je odgođeno. 

Rotor se zatvara pred Božić, očekuje se kaos

Kako će se, po svemu sudeći, rotor ipak zatvoriti pred Božić, očekuje se kaos. 

"Nažalost, zbog potrebe izvođenja zahtjevnih građevinskih aktivnosti tijekom gradnje, prije svega zbog izvođenja građevinske jame tijekom gradnje tunela istok-zapad na -1 razini u duljini od cca 280 metara s dvije odvojene tunelske cijevi koje će omogućiti denivelirani nesmetani promet u smjeru istok-zapad, neće biti moguće, prvenstveno zbog sigurnosti sudionika u prometu i radnika na gradilištu, omogućiti prometovanje postojećim rotorom tijekom njegove rekonstrukcije.

Radovi na izvođenju armirano-betonskih dijafragmi u svrhu zaštite građevne jame za izgradnju tunela su započeli i došli su u fazu kada njihov daljnji tijek zahtjeva početak rušenja istočnog dijela postojeće konstrukcije rotora. Kako je izvođenje ovih građevinskih aktivnosti ključno za ispunjenje ugovornog roka, a izmještanje postojećih instalacija iz koridora budućih tunelskih cijevi je izvršeno, uskoro se mora pristupiti planiranom prebacivanju prometa na obilazne pravce kako bi se izvođenje radova i nadalje nastavilo utvrđenom dinamikom.

Točan datum zatvaranja je 16. 12. 

Iz tog razloga će prebacivanje prometa na obilazne ceste biti izvršeno u najkraćem mogućem roku, odmah po dovršetku privremenih prometnica, a što je u završnoj fazi - planirani rok je 16. 12. ove godine, o čemu će svi biti pravovremeno i precizno obaviješteni, te nakon čega se prometovanje rotorom obustavlja do dovršetka radova", poručili su za Index iz Gradskog ureda za promet. 

Dodali su kako bi rotor trebao biti zatvoren do veljače 2020. godine. Promet bi se trebao odvijati zamjenskim cestama pored rotora. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara