ZAGREBački SDP: Svaki peti tjedan - SDP-ov projekt jedan

Zagrebački SDP predstavio je danas svoj projekt zonu Podbrežja u Novom Zagrebu za gradnju 1.500 stanova iz programa društveno poticane stanogradnje (POSa), a njegov predsjednik Milan Bandić, rekao je da je optimist i da za tu zonu na Poglavarstvu i Skupštini očekuje podršku koalicjskog partnera (HNS) i svih koji podržavaju POS. L

S konferencije za novinare gradskog SDP-a s temom "Svaki peti tjedan - SDP-ov projekt jedan", Bandić je pozvao HNS da i oni predlože svoje projekte u gradu, te obećao da će SDP poduprijeti sve što je na crti dobrobiti građana.

Bandić je najavio da će početkom travnja biti predstavljen zagrebački model stanogradnje.

Inače, strategiju za taj model stanogradnje naručio je i financirat će Grad Zagreb, a izrađuje ga skupina istraživača zagrebačkog pravnog fakulteta kojima rukovodi, rekao je Bandić, znanstvenik iz područja socijalne politike Gojko Bežovan.

Bandić je objasnio da je riječ o obliku socijalne stanogradnje i stanova za najam i svih oblika druge stanogradnje temeljen na partnerskom odnosu Zagreba, građevinskih tvrtki i banaka, a po uzoru na Beč koji u svom portfelju ima 30 posto stanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavljajući opširnije zonu Podbrežja kao buduću zonu za gradnju POS stanova Bandić je rekao da je riječ o zoni koja je prošle godine, dok je on bio u bolnici umalo bila prodana, iako je "gradsko srebro ili zlato te da je već tada najavio da će poništiti taj natječaj i namijeniti je za stambenu izgradnju".

Bandić, koji je i zamjenik zagrebačke gradonačelnice, rekao je da će na jednoj od sjednica zagrebačkog gradskog Poglavarstva ta odluka biti upućena u proceduru, da će se za te potrebe "izmijeniti GUP, raspisati javni urbanističko-arhitektonski natječaj i izraditi detaljni plan uređenja tog prostora".

Na taj način, najavio je, promijenit će se namjena zone iz trgovačke, u zonu mješovite namjene s pretežno stambenom izgradnjom.

Bandić je govorio i o projektu za gradnju POS stanova na nekadašnjoj svinjogojskoj farmi u Sesvetama, rekavši da će gradsko Poglavarstvo za dva do tri tjedna dobiti odgovor ministrice zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marine Matulović Dropulić i vidjeti ima li država oko 400 milijuna kuna za prateće objekte. "Da se radi o tako velikom novcu saznao sam tek kad je nova ministrica preuzela Ministarstvo", rekao je Bandić i ustvrdio da Grad Zagreb "u iduće tri godine može osigurati novce za kapitalnu prometnu infrastrukturu u Sesvetama".

(Hina) xbma ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara