Zagrebački velesajam: Od 21. do 24. svibnja sajam "Medicina i tehnika"

"MEDICINA I TEHNIKA", 31. međunarodni sa medicine, farmacije, laboratorijske i rehabilitacijske opreme, optike i dentala održat će se od 21. do 24. svibnja na Zagrebačkom velesajmu (ZV), a otvorit će ga ministar zdravstva Andro Vlahušić.

Tijekom četiri dana sajma svoje proizvode, usluge i projekte u zdravstvu predstavit će 450 izlagača iz 25 zemalja, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare voditeljica "Medicine i tehnike" Valentina Dulčić.

Građani će pritom moći obaviti besplatne opće i specijalističke preglede i dijagnostiku te dobiti stručne savjete.

Otvorenju sajam prethodit će TeleMED, priredba o dosezima i mogućnostima telemedicine pod nazivom "Hrvatska telemedicina danas - primjena modernih tehnologija u svakodnevnoj kliničkoj praksi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Medicina i tehnika" ponudit će stručne skupove (seminare, simpozije, kongrese i video-konferencije) i novi projekt - Zdravstveno-tehnološki forum, namijenjen predstavljanju novih proizvoda, usluga i projekata u zdravstvu.

Ministarstvo zdravstva predstavit će kampanju "Zdrave životne navike", a Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje svoj program dostizanja europskih normi i standarda.

Središnji poslovni događaj bit će javno otvaranje ponuda za nabavu medicinske opreme za zdravstvene ustanove.

Na sajmu će se održati i Dan zagrebačke županije - predstavljanje županijske slike zdravlja, a na otvorenom prostoru ZV-a međunarodno natjecanje ekipa hitne medicinske pomoći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara