Zagrebačko poglavarstvo traži doradu mjera unapređenja prostora

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo na današnjoj sjednici nije prihvatilo izmjene i dopune Programa mjera za unapređenje stanja u prostoru zatraživši stručnu doradu kako bi detaljni planovi obuhvatili što više objekata, odnosno prikazali cjelovite, a ne parcijalne zone.

Radna skupina stručnjaka zavoda za planiranje, te zaštitu spomenika i Ureda za graditeljstvo i promet doradit će predložene mjere.

"Radi se o tome da dobijemo stvarnu urbanističku viziju grada, a ne impresionističku-investitorsku, rekao je zamjenik gradonačelnice Milan Bandić (SDP).

Raspravljajući o točki dnevnog reda imovinsko-pravni predmeti, odnosno raspisivanju natječaja za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta, verbalno su se sukobili zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčića (HNS) i Bandić. Tojčiću su se pridružili i članovi Poglavarstva iz HNS-a Srećko Ferenčak i Mislav Žagar. Do sukoba je došlo kad je Tojčić izjavio kako je dobio predstavku građana koji se žali da dospjele ponude na natječaj čekaju na otvaranje i do tjedan dana, umjesto da se odmah po okončanju natječaja otvore. Bandić je inzistirao da Tojčić konkretno navede o kojim se pritužbama radi, poručujući mu da "nema više komunističke ideologije". Žagar je rekao da ih "Bandić sve maltretira" i napustio sjednicu.

Poglavarstvo je utvrdilo i pozivni urbanističko-arhitektonski natječaj rješenja bloka Banjavčićeva, Tuškanova, Vrbanićeva i Heinzelova ulica. Prihvaćen je i program za provedbu natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Muzičke akademije u bivšoj zgradi Ferimporta, te verificiralo program za izradu urbanističkog plana uređenja središnjeg dijela naselja i gospodarske zone Hrvatskog Leskovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poglavarstvo je uz ostalo ZET-u odobrilo nešto manje od 13 milijuna kuna za podmirenje kredita za obnovu voznog parka, a s 350.000 kuna realizaciju likovne monografije Ede Murtića. Za održavanje streljane "Maksimir" odobrilo je 501.804 kuna, a za Skijaški klub Medveščak 582.345 kuna.

(Hina) bma sšhZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara