"Zagrebfilmu" 655.000 kuna za sanaciju zgrade u Novoj Vesi i nabavu opreme

U GRADSKO trgovačko društvo "Zagrebfilm" bit će, po privremenom ovogodišnjem planu poslovanja, uloženo 655.000 kuna za sanaciju zgrade u Novoj Vesi, nabavu opreme za proizvodnju crtanog filma i informatičku opremu.

Po riječima predsjednika Skupštine trgovačkih društva Ladislava Prežigala, plan je privremen kako bi Uprava "Zagrebfilma" najprije mogla predočiti terminski i financijski plan i scenarij za projekt animiranog filma "Profesor Baltazar" kako bi zatim Gradski ured za kulturu i Gradski ured za gospodarstvo mogli predložiti mogućnosti njegova financiranja.

Ured za kulturu će s tim u vezi osnovati i posebno stručno povjerenstvo koje će dati ocjenu projekta s umjetničkog i ekonomskog stajališta.

Sjednica trgovačkog društva "Vodoopskrba i odvodnja" bit će održana naknadno, zajedno s predstavnicima "Hrvatskih voda", kako bi se napokon pronašlo rješenje za sadašnje nelogičnosti u zakonu, rekao je Prežigalo.

"Nije logično da izdvajamo novac u Hrvatske vode namijenjen za izgradnju infrastrukturnih objekata, a onda da za to dižemo kredit", rekao je napominjući da u "Hrvatske vode" grad godišnje izdvaja oko 50 milijuna kuna iz vodoopskrbe i odvodnje.

Financijsku pomoć od 50.000 kuna od gradskih trgovačkih društava dobit će radio Hrvatsko Zagorje za realizaciju projekta zagorskog glazbenog festivala "Zagorska krijesnica".

S 30.000 kuna bit će sponzoriran susret i natjecanje novinara skijaša "Sljemenska raca 2004", dok će financijska pomoć od 25.000 kuna biti upućena Hrvatskoj udruzi gluhoslijepih osoba "Dodir".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara