Zagrepčani će iz svog džepa platiti sanaciju HNK-a nakon "bala bogataša"

GRAD Zagreb izdvojit će pola milijuna kuna iz gradskog proračuna za "investicije i tekuće održavanje HNK", ali ono što se krije iza te neodređene formulacije je zapravo sanacija kazališta nakon nedavno održanog Opernog bala.

Izdvajanje 500,000 gradskih kuna za sanaciju HNK treba odobriti Gradsko poglavarstvo, pojasnio je u razgovoru za Vjesnik pročelnik Gradskog ureda za kulturu, Vladimir Stojsavljević. Dotični novac otići će za popravak stolica, kupnju vijaka i izvođenje radova vraćanja stolica nakon što su iste uklonjene kako bi se postavio plesni podij za Operni bal.

Oporbene stranke u Gradskom poglavarstvu oštro su osudile ovakvo rasipanje novca.

"Stojsavljević, je uime kulturnih građana grada Zagreba odlučio dati pola milijuna kuna za kulturno uzdizanje nekulturnih tajkuna, odnosno snobova." - izjavio je glavni gradski HSP-ovac Miroslav Rožić, pa dodao: "To je doista nedopustivo, jer je Operni bal organiziran na način da se tamo okupi grupa bogatih građana i potpuno je neprimjereno da se iz gradskog proračuna daje novac za to."

Slična je bila reakcija predsjednika gradskog HB-a, Tomislava Jelića: "Svaka kuna utrošena iz Gradskog poglavarstva za bal je uludo utrošen novac, bolje da se za to opremila jedna zagrebačka škola."

Jelić je apsurdnost trošenja gradskog novca potencirao izjavom kako su se na Opernom balu "okupili ljudi koji plivaju u novcu".

"Veseli me da se u Zagrebu uvodi taj običaj, ali mislim da ta ekipa može bez teškoća svaki mjesec održati takav jedan bal."  dodao je Jelić.

Prijedlog pročelnika Gradskog ureda za kulturu osudio je i Miljenko Žagar, čelnik Hrvatskih narodnjaka, koji se zapitao je li možda riječ o pranju novca na račun zagrebačke sirotinje i sanaciji sumnjivog poslovanja HNK.

"Europa kojoj stremimo te večeri nije bila u HNK-a već ispred svojih televizora, bez večere, i to u velikom broju." - dodao je Žagar.

(Foto: Arena)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara