Zagrepčanka na Velebitu nakon dva dana pronađena živa i bez ozljeda

Zagrepčanka na Velebitu nakon dva dana pronađena živa i bez ozljeda

ZAGREPČANKA Ksenija Frbežar, koja je prije dva dana nestala u području Crnopca na Južnom Velebitu na kojemu se nalazila zajedno sa svojom speleološkom skupinom "Željezničar" iz Zagreba, pronađena je živa i bez ozljeda, doznajemo iz zadarske policije.

Oko 10 i 30 sati 38-godišnja speleologinja pronađena je u blizini spilje Munižaba. 38-godišnjakinju je u jednoj vrtači pronašao pripadnik HGSS-a iz Rijeke, Matko Skalamera, uz pomoć psa tragača.

Kako doznajemo od zadarske policije, Zagrepčanka koja se najvjerojatnije izgubila te od trenutka nestanka čekala pomoć Gorske spasiteljske službe i policije, pronađena je bez ozljeda, te je, nakon što se okrijepila hranom i vodom, sama nastavila hodati.

Nakon što se oporavi i dođe k sebi, bit će ispitana o okolnostima nestanka, kažu iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros su angažirana 24 člana Gorske službe spašavanja, osam pasa tragača, kao i dva policijska službenika Policijske Postaje Gračac, koji su upoznati s područjem na kojemu je 38-godišnja Zagrepčanka bila nestala. U potragu su se uključili i njezini roditelji.

Spasitelji su se još jutros nadali kako je Zagrepčanka još uvijek živa, iako je postojala bojazan o njezinom snalaženju na izrazito nepristupačnom terenu, budući da nije bila ni iskusna ni opremljena za ovakve uvjete.

Podsjećamo, jučer u ranim jutarnjim satima, točnije oko 7 sati ujutro, zadarska je policija zaprimila dojavu o nestanku Ksenije Frbežar, inače rođene Riječanke, a koja živi u Zagrebu. 38-godišnjakinja je nestala prije dva dana, kada je svoje kolege iz skupine odlučila pričekati dok su oni istraživali obližnju jamu. Kada su se vratili, Frbežar više nije bilo.

Foto: Hr Foto

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara