Zajednica žena HDZ-a napala Škoru: "Izjava o Kolindi je seksistička"

Zajednica žena HDZ-a napala Škoru: "Izjava o Kolindi je seksistička"
Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

ZAJEDNICA žena HDZ-a "Katarina Zrinski" priopćila je danas kako najoštrije osuđuje "seksistički ispad Miroslava Škore, koji skandaloznom izjavom da mu je 'predsjednica bila u ormaru' vrijeđa ne samo predsjednicu RH, već cijeli ženski rod".

"Ni u najžešćim političkim debatama, barem među pristojnim ljudima, nije prihvatljivo omalovažavati protukandidatkinju samo zato što je žena i iznositi seksističke aluzije. Škoro je nakon ovoga vulgarnog izgreda izgubio svako pravo da ga se naziva 'gospodinom'", ocjenjuje Zajednica žena HDZ-a.

"Demonstrirao je prostaštvo, primitivizam, iskompleksiranost i manjak osnovne kulture"

Smatra kako je "u nedostatku argumenta i programa pokušao predsjednicu diskreditirati na temelju spola, no time je - na vlastitu žalost - samo demonstrirao svoje prostaštvo, primitivizam, iskompleksiranost i manjak osnovne kulture", stoji na kraju priopćenja.

Kandidat za hrvatskog predsjednika Miroslav Škoro je u intervjuu za Dnevnik.hr na pitanje što bi Kolindi Grabar-Kitarović odgovorio na prozivke da je tamburao po Americi i bio u ormaru, odgovorio: "Pitao bih je što je radila u mom ormaru devedesetih. Što znači tamburanje? Je li to omalovažavanje hrvatske tamburice i hrvatskog identiteta?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara