Zaklada "Zlatko Crnić" dodijelila 22 stipendnije za studente prava

ZAKLADA "Zlatko Crnić" danas je na redovitoj godišnjoj skupštini dodijelila ukupno 22 stipendije za najbolje studente prava 19 redovitim studentima, a tri postiplomantima, čime je broj do sada stipendiranih prešao tri stotine.

Od 19 stipednija koje su dodijeljene redovitim studentima, 15 njih financira Zaklada, a ostale odvjetnička društva i Croatia osiguranje.

Na skupštini je prihvaćeno financijsko izvješće Zakladnog vijeća, po kojemu postoji bojazan da postojeća sredstva neće biti dostatna za natječaj za stipendije u narednoj akademskoj godini, posebno zbog još uvijek blokiranih oko 350 tisuća Zakladinih kuna zbog stečaja Hrvatske gospodarske banke.

Predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Ranko Pelicarić predložio je, a predsjednik Zakladnog vijeća Mladen Žuvela i prihvatio, da Zaklada u tiskanim medijima javno pozove sve zainteresirane da sponzoriraju stipendije te javno apostrofira dosadašnje sponzore.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić podsjetio je da Zaklada, osnovana 1993. kao neprofitna i nestranačka institucija, nosi ime tragično preminulog predsjednika Vrhovnog suda Zlatka Crnića, "čiji dobri duh lebdi nad hrvatskim pravnicima i pomaže im u savladavanju svih teškoća s kojima se danas suočava hrvatsko pravosuđe i sudstvo".

Ipak, istaknuo je I. Crnić, stvari se kreću naprijed, pravni sustav se pomalo stabilizira, što se, kaže, posebno očituje u tome što zakonodavna, sudska i izvršna vlast "u osnovi izvršavaju svoje funkcije".

(Hina) xtr ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara