Zaliha oružja koje je pripadalo "zemunskom klanu" pronađena kraj autoceste Beograd - Zagreb

Tekst: P.V.
Foto: Blic

U ŠUMARKU kraj autoceste Zagreb - Beograd jučer je pronađeno oružje za koje se smatra da je pripadalo pripadnicima ozloglašenog "zemunskog klana", javlja srpski Blic. Nekoliko automatskih pušaka bilo je zakopano nedaleko od tvrtke Ikarbus. Oružje je prebačeno na vještačenje u Kriminalistički centar srpskog MUP-a kako bi bilo utvrđeno je li korišteno u nekom od brojnih okršaja beogradskog podzemlja.

Zasad nije poznato kako je policija dobila informaciju da je baš na toj lokaciji zakopano oružje "zemunaca", a ne zna se točno ni koja je količina oružja pronađena. Srpski mediji pišu kako se nedaleko od mjesta na kojem je oružje pronađeno nalazi kuća ubijenog Zorana Popovića i livada na kojoj je pronađeno spaljeno tijelo zaštićenog svjedoka Zorana Vukojevića Vuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedaleko od mjesta pronalaska nalazi se i kuća braće Simović, poznatih pripadnika "zemunskog klana". Jesu li oružje koristili Simovići ili netko drugi, bit će poznato nakon izuzimanja otisaka prstiju i DNK analize. Aleksandar i Miloš Simović iz Srbije su pobjegli nakon ubojstva Zorana Đinđića. Miloš se i dalje skriva, dok je Aleksandra slobode koštao neoprezni posjet Novom Beogradu u studenome 2006. godine.

Obojica su osuđena na dugogodišnje zatvorske kazne zbog ubojstva Zorana Đinđića, a kao pripadnicima "zemunskog klana" suđeno im je i za 17 ubojstava, tri otmice i dva teroristička napada, zbog čega su također osuđeni na zatvorske kazne od 40 i 35 godina. Zbog otmice Miroslava Miškovića su, pak, osuđeni na po osam godina zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara