Zamijenili "uloge": Na Jadranu magla i kiša, na kopnu sunce i ugodne temperature

Zamijenili "uloge": Na Jadranu magla i kiša, na kopnu sunce i ugodne temperature

Foto: Shutterstock

ZA RAZLIKU od prva tri dana aktualnog tjedna, koja su Dalmaciji i ostatku Jadrana donijela dosta sunca, četvrtak protječe u znaku tmurnog vremena. Oblaci prekrivaju područje od Istre do krajnjeg juga Jadrana, posvuda je prisutna i sumaglica, a na sjevernom Jadranu ponegdje i magla, piše Crometeo.

Unutrašnjost zemlje i Jadran kao da su zamijenili uobičajene meteorološke “uloge”. Kopneni dio zemlje, naime, uživa u gotovo vedrom danu s temperaturama zraka koje su gotovo posvuda više od 15 Celzijevih stupnjeva, a ponegdje su već dosegnule i toplih 17°C. Na Jadranu je u ranim popodnevnim satima svježijih 8 do 15°C. Najhladnijih 0°C ujutro je izmjereno na biokovskom vrhu Svetom Juri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovakav scenarij bio je relativno čest protekloga studenog i prosinca, kada je na vrijeme dominantno djelovala jaka i postojana anticiklona u Sredozemlju.

U Dalmaciji je tmuran dan ponegdje donio i vrlo malo kiše. Po litra kiše na metar kvadratni pala je u okolici Splita, a dvije litre u Kaštel Gomilici. Drugdje su pale tek zanemarive količine oborine.

Znatno više sunca na Jadranu bit će tijekom petka i subota, a jugo će u noći na nedjelju donijeti nove oblake na samom kraju tjedna kada ponovno postoji mogućnost za tek neznatne količine oborina. Na prve konkretne oborine morat ćemo pričekati drugi dio sljedećeg tjedna, o čemu opširnije čitajte na našem portalu sutra ujutro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara