Zamislite da se netko u Hrvatskoj približi Plenkoviću kao ovaj Englez Johnsonu

Zamislite da se netko u Hrvatskoj približi Plenkoviću kao ovaj Englez Johnsonu
Screenshot: YouTube

BRITANSKI premijer Boris Johnson doživio je neugodno iskustvo tijekom posjeta londonskoj bolnici Whipps Cross.

Naime, Johnsona je na bolničkom hodniku zaustavio laburistički aktivist Omar Salem i požalio mu se na stanje zdravstva u Velikoj Britaniji. Kako tvrdi Salem, na Otoku nema dovoljno liječnika i medicinskih sestara.

Johnsona je optužio da je u bolnicu došao samo zbog novinara te mu se u nekoliko navrata približio na vrlo malu udaljenost.

"Na ovom odjelu nema dovoljno ljudi, nema dovoljno liječnika ni medicinskih sestra, nije dovoljno dobro organizirano", nabrojio je Salem Johnsonu u žustroj raspravi.

Mladić Plenkoviću viknuo: "HDZ, lopovi! Lopine!" pa dobio prekršajnu prijavu

Podsjetimo, premijer Plenković je u kolovozu 2017. posjetio Istru i tom se prigodom susreo s porečkim gradonačelnikom Lorisom Peršurićem.

U trenutku kad je Plenković davao izjavu za novinare pred gradskom vijećnicom, tada 18-godišnji Porečanin Marko Starčić viknuo je: "HDZ, lopovi! Lopine!"

Kako je Starčić ispričao, odmah su mu prišla dva policajca u civilu, identificirala se značkom te ga zamolila da se stiša. On im je ponudio svoju osobnu iskaznicu, ali policajci su rekli da to nije potrebno i otišli su, tvrdi Starčić.

Samo dva sata nakon toga na Starčićevo radno mjesto došao je uniformirani policajac i uručio mu poziv na sud zbog remećenja javnog reda i mira. Protiv njega je podnesena prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira vikom.

Snimku tog razgovora Starčić je objavio na svom Facebook profilu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara