zamjenici pučkog pravobranitelja u posjetu požeško-slavonskoj županiji

"U Požeškoslavonskoj županiji nemamo puno predstavki građana na kršenje ljudskih prava za razliku od drugih sredina, isto tako stradalih u ratu, kao što su primjerice Šibenskokninska i Vukovarskosrijemska županija", izjavio je zamjenik pučkog pravobranitelja Željko Tuher koji je zajedno s Martom Vidaković Mukić, također zamjenicom pučkog pravobranitelja, danas u posjetu Požeškoslavonskoj županiji. L

Tuher je na konferenciji za novinstvo u Požegi naglasio kako se tim posjetom "želi utvrditi kakvo je stanje u svim sredinama, poštuju li se ljudska prava, je li prognanicima omogućen povratak u njihove domove, jesu li im obnovljene kuće, te kako braniteljska populacija ostvaruje svoja prava i slično".

Dodao je da je pučki pravobranitelj nadležan za funkcioniranje uprave i samouprave.

"Pučkom pravobranitelju ljudi se najviše obraćaju zbog problema u obnovi obiteljskih kuća, mirovina, neostvarenih radničkih prava, otkaza na poslu i slično. Mi uglavnom dajemo strankama upute i savjete kako i na koji način mogu ostvariti svoja prava što, vjerujem, njima itekako dobro dođe budući da ni pri sudovima, ni upravi ne postoji institucija pravne pomoći pa im mi dajemo tu pomoć", rekao je zamjenik pučkog pravobranitelja Željko Tuher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da s područja Požeško-slavonske županije nema puno građana koji se obraćaju pučkom pravobranitelji, izrazio je uvjerenost da je tu ipak puno toga napravljeno kada je riječ o obnovi i povratku prognanih i izbjeglih.

Zamjenici pučkog pravobranitelja danas su razgovarali s požeškim županom Antom Bagarićem te požeškim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom, a, kako je najavljeno, popodnevne će primati zainteresirane građane.

Idućih dana oni će obići gradove Pakrac i Lipik, požeški Centar za socijalnu skrb, kaznionicu u Požegi, Odjel za izvršavanje kazne maloljetničkog zatvora te općine Čaglin i Kutjevo.

(Hina) vreb sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara