Zamračili 22 milijuna, ali puštaju ih iz Remetinca: Petorka iz HAC-a i Skladgradnje ide kući

Zamračili 22 milijuna, ali puštaju ih iz Remetinca: Petorka iz HAC-a i Skladgradnje ide kući

Tekst: P.V.
Foto: Index

AKTERI HAC-ove afere oko farbanja tunela sa Skladgradnjom idućeg će se tjedna vjerojatno naći na slobodi. Tada će, naime, biti ispitani i posljednji svjedoci nakon čega će nestati sve okolnosti zbog kojih su Jurica Prskalo, Slaven Žužul, Marijo Lovrinčević, Goran Legac i Željko Kandžija zadržani u pritvoru.

Nakon što je Županijski sud u Zagrebu još u prosincu prošle godine ukinuo posebno teške okolnosti počinjenja kaznenog djela, očekivalo se da će pritvoreni šefovi HAC-a i Skladgradnje svojim kućama stići već za Božić. No, ispitivanje svjedoka se odužilo pa im je pritvor ipak produžen, ali uskoro će, barem što se suda tiče, nestati svi razlozi za njihovo pritvaranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što i ostali svjedoci u ponedjeljak i utorak pred Županijskim sudom u Zagrebu daju svoje iskaze, neće više postojati mogućnost da bi nekadašnji šefovi HAC-a mogli utjecati na svjedoke. S obzirom da je teška okolnost kaznenog djela već ukinuta kao osnova za pritvor, jasno je da više neće postojati formalnih razloga za njihovo zadržavanje.

Pobrinuo se za to i Slaven Žužul, koji svojom imovinom jamči da će se država naplatiti ukoliko ih sud proglasi krivima da su namještanjem natječaja za farbanje tunela oštetili proračun za najmanje 22 milijuna kuna, iako bi ta cifra prema troškovnicima koje je objavljivao Index, a i zbog potvrđene informacije da naplaćeno farbanje istih tunela, trebala biti i veća.

Žužul je, podsjećamo, kako bi odblokirao račun svoje firme nakon što su ga uhitili otvorio zaseban račun na koji je položio potrebnih 22 milijuna kuna jamčevine. Radi se o cifri koja je za njega, očito, prava sitnica, ali ni to ne iznenađuje kad se uzme u obzir da je Skladgradnja postala jedan od HAC-ovih najvećih kooperanata nakon što su izgradili čvor koji s autocestom A1 spaja rodno selo Ive Sanadera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara