Zapalila se jahta kod Hvara, spašena obitelj s malim djetetom

Zapalila se jahta kod Hvara, spašena obitelj s malim djetetom

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić

TROČLANA austrijska obitelj s trogodišnjim djetetom uspješno je spašena jučer popodne u akvatoriju Brača i Hvara nakon što im je na jahti "Caro", na kojoj su se nalazili, izbio požar u brodskom postrojenju, izvijestila je Nacionala središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

O događaju je obaviješteno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nakon čega je oko 17 sati krenula koordinirana spasilačka akcija u kojoj je sudjelovala tvrtka specijalizirana za komercijalno spašavanje osoba i plovila na moru "Sea Help".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj evakuirana na vrijeme

"Odmah po dojavi MRCC Rijeka pokrenula je koordiniranu spasilačku akciju s Lučkom kapetanijom Split, odnosno, nadležnom Lučkom ispostavom Milna, čiji su službenici isplovili prema dojavljenoj poziciji, kamo su istovremeno isplovili i djelatnici tvrtke SeaHelp, koji su tijekom trajanja spasilačke akcije bili u pripravnosti. Na poziciji havarije službenici milnjanske Ispostave pristali su uz motornu jahtu dužine 16,30 metara na kojoj nije zamijećen otvoreni požar, već dim iz prostora brodskog postrojenja u kojemu se nalaze dva pogonska stroja. Evakuirali su neozlijeđenu tročlanu obitelj s djetetom i u 18 sati ih prevezli u Milnu kamo je nedugo potom privezana i havarirana jahta", navodi se u priopćenju.

Pregledom jahte na poziciji havarije službenici Lučke kapetanije Milna utvrdili su da je došlo do zapaljenja jednog od dva pogonska stroja, bez onečišćenja mora. Kako jahta nije primala more te je jedan pogonski stroj bio neoštećen, voditelju jahte "Caro" je dopušten ukrcaj te samostalna plovidba u pratnji brodice LI Milna do istoimene luke, gdje službenici Lučke ispostave Milna tijekom današnjeg dana obavljaju očevid o uzrocima havarije austrijske jahte.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara