Zaposlenica u Rijeci oštetila banku za gotovo dva milijuna kuna

Zaposlenica u Rijeci oštetila banku za gotovo dva milijuna kuna
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

SLUŽBENICA banke osumnjičena je da je lažno prikazivala transakcije na računima klijenata banke i prisvajala novac, pri čemu je oštetila banku za gotovo dva milijuna kuna.

Osumnjičena je ispitana u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, a sucu istrage je dostavljen prijedlog da se zadrži u istražnom zatvoru zbog sprječavanja bijega i utjecanja na svjedoke, izvijestio je ŽDO u Rijeci. 

Terete je za 19 kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Neovlašteno podizala novčane iznose

Službenica je osumnjičena da je od 2005. do lipnja 2018. godine kao zaposlenica u poslovnici jedne banke, na radnom mjestu blagajnice u sektoru građanstva, bez znanja i odobrenja klijenata banke i vlasnika bankovnih računa višekratno u računalnom sustavu banke evidentirala fiktivne isplate klijentima banke iako one nisu stvarno bile obavljene.

U više navrata je novčane iznose neovlašteno podizala, a potom i izrađivala nevjerodostojnu blagajničku dokumentaciju radi opravdavanja takvih isplata te je novčane iznose klijenata banke koje je primila radi uplate na transakcijske i depozitne račune, neovlašteno zadržavala za sebe.

Tako je banci nanijela štetu od 718 tisuća kuna, 163 tisuće eura i oko 13 tisuća američkih dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara