ZAPOVJEDNIK JUŽNOG KRILA NATO-A NA KOSOVU

Zapovjednik južnog krila NATOa, američki admiral Gregory Johnson izjavio je u utorak u Prištini da Albanska nacionalna armija (ANA) za NATO ne predstavlja neku prijetnju, ali javni nastup te organizacije zahtjeva poduzimanje konkretnih mjera protiv nje.

Admiral Johnson je nakon sastanka s kosovskim premijerom Bajramom Rexhepijem izjavio da je upoznat s javnim nastupom Albanske nacionalne armije u području Drenice i ocijenio da je nakon ožujskih nemira na Kosovu protiv te organizacije potrebno provesti konkretne mjere.

Ranije su predstavnici KFOR-a i policije UNMIK-a izjavili da su pokrenuli istragu u vezi s informacijom da su se tri maskirane osobe, predstavljajući se kao pripadnici Albanske nacionalne armije ANA, pojavili u javnosti na području općine Glogovac, u središnjem dijelu Kosova. Predstavnici KFOR-a i policije UNMIK-a izjavili su u utorak kako Albansku nacionalnu armiju smatraju ilegalnom organizacijom, koja je prije godinu dana proglašena terorističkom. Najavili su mjere protiv ANA-e u skladu sa zakonom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim s predstavnicima kosovskih institucija, zapovjednik južnog krila NATO-a sastao se u utorak na Kosovu s čelništvom KFOR-a i UNMIK-a.

(Hina) xbb ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara