Zapovjednik NATO-a u BiH: Entitetska ministarstva obrane ukinuti do konca godine

Entitetska ministarstva obrane u Bosni i Hercegovini moraju biti ukinuta do konca 2005. godine i svi zakoni o tome moraju biti provedeni, rekao je za banjalučke Nezavisne novine zapovjednik stožera NATOa u BiH američki general Steven P. Schook. L

Čak i ako odluka o ukidanju ministarstava obrane Republici Srpskoj i Federaciji BiH budu donesene bez političke volje i suglasnosti struktura RS, Schook ne vjeruje da može doći do kompliciranja sigurnosne situacije u BiH.

?Odluka o ukidanju entitetskih ministarstava obrane nije nova. To je odluka o kojoj je razgovarala Komisija za reformu obrane u BiH, odnosno odluka koja je donesena u okviru rada Komisije. To je stara odluka. Ono što je novo, jest da je ovaj put visoki predstavnik izašao s tim da treba usvojiti zakone koji će omogućiti ukidanje entitetskih ministarstava obrane i da to sve treba biti implementirano do konca 2005. godine.? kaže general Schook u Nezavisnim novinama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown je polovicom prosinca prošle godine preporučio dovršenje reformi u području policije i obrane što podrazumijeva ukidanje entitetskih ministarstava.

(Hina) xspod ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara