Zarađuju na afričkim revolucijama: Egipatske vojnike čuvat će hrvatske kacige

Screenshot: Šestan-Busch

GLAVE egipatskih vojnika štitit će hrvatske kacige, nakon što je na sajmu naoružanja i vojne opreme u Abu Dhabiju tvrtka Šestan-Busch iz Preloga realizirala odličan posao, isporuku 7000 kaciga u Egipat. Nije baš da Hrvati likuju što se na afričkom sjeveru sve više ratuje i izdvaja za naoružanje, nego je ovakva vijest u recesiji ravna senzaciji i treba je pohvaliti. Domaći proizvođači vojne opreme puni su dojmova s prošlotjednog sajma u Abu Dhabiju.

"S vlasti je otišao Mubarak, ali vojska je ostala u skoro istom sastavu, a  s njima pregovaramo već godinama. Hrvatska kaciga je najbolja kaciga, predstavnik iz Južnoafričke Republike rekao nam je da smo Rolls Royce za sve konkurente", pohvalio se direktor tvrtke Alojz Šestan.

Slične hrvatske antibalističke kacige već nosi vojska Ujedinjenih Arapskih Emirata kojoj je isporučeno 60 tisuća komada, dok je armija u Saudijskoj Arabiji toliko zadovoljna da joj je već dostavljeno 150 tisuća CRO-kaciga.  Uskoro će pošiljka i u Italiju, gdje će čuvati glave karabinjera. Posrećilo  se na prošlotjednom sajmu i tvrtki Kroko International, koja je također poslovnu sreću našla u arapskom svijetu. Kuvajt je od njih naručio čak 40 tisuća vojnih odora, a vrijednost posla procjenjuje se na 20 milijuna dolara. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara