Zaraženi ogulinski gradonačelnik: Počinjemo plaćati danak neodgovornog ponašanja

Zaraženi ogulinski gradonačelnik: Počinjemo plaćati danak neodgovornog ponašanja
Foto: Hina

GRADONAČELNIK Ogulina Dalibor Domitrović obolio je od covida-19, no koliko je oboljelih nakon jučerašnjih testiranja te koliko je među njima zaposlenika gradske uprave znat će se nakon današnje sjednice Stožera.

Gradonačelnik Domitrović u izjavi za Hinu kaže da se osjeća dobro, "upravo odlično" te je najavio da će danas, kada se budu znali svi rezultati testiranja, objaviti način na koji će se to odraziti na vođenje grada i funkcioniranje gradske uprave.

Naime, gradonačelnikov zamjenik Danijel Vukelja od prekjučer je u samoizolaciji s potvrđenom infekcijom, ali bez simptoma te su jučer testirani svi njegovi kontakti, njih 27.

Ogulin novo žarište

U nevezanom slučaju u četvrtak je bilo pozitivno još četvero Ogulinaca te je Ogulin postao novo žarište gdje epidemiolozi poduzimaju sve da izoliraju infekciju, odnosno da se ona prestane širiti.

Do sada je potvrđeno da je u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević hospitalizirana 83-godišnjakinja iz Vrhovina, koja je bila kod kćeri u Ogulinu, a ostali se liječe kod kuće. Riječ je o najmanje jedanaest osoba, sutra će biti objavljen točan broj.

Zgrada Gradske uprave bila je od srijede zatvorena, a u četvrtak se, po preporuci epidemiologa, normalno radilo, osim što je dio zaposlenika u samoizolaciji.

U Karlovačkoj županiji od početka epidemije pa do četvrtka bilo je 57 slučajeva  zaraze, 26 aktivnih slučajeva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara