Žarko Puhovski ponovno predsjednik HHO-a

NE OČEKUJEM da će promjenom vlasti na razini države doći i do promjena stanja ljudskih prava, izjavio je danas Žarko Puhovski koji je u subotu na Plenarnom skupu Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) ponovno izabran za predsjednika te udruge.

Puhovski je, međutim, dodao kako se pribojava promjena koje će uslijediti u nekim lokalnim sredinama.

Osvrćući se na rad HHO-a tijekom svog proteklog mandata, Puhovski je ustvrdio kako je puno učinjeno u naobrazbi za ljudska prava - od škole za ljudska prava za gimnazijalce, do seminara za suce na svim razinama.

"Bili smo glasni i u zaštiti nekih drugih prava kao što je pravo na zdrav okoliš, te prava ljudi alternativnog životnog stila", kazao je.

Iz HHO-a je danas priopćeno da je na Plenarnom skupu HHO-a odlučeno da se ove godine neće dodijeliti godišnja nagrada "Miko Tripalo" za promicanje ljudskih prava koja se dodjeljuje državnim dužnosnicima i političarima za konkretan doprinos zaštiti i promicanju ljudskih prava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada "Joško Kulušić" za doprinos zaštiti ljudskih prava na području medijskog djelovanja dodijeljena je novinaru Radi Dragojeviću i rock-skupini "Hladno pivo".

Dobitnik nagrade za doprinos u promicanju međureligijskog dijaloga "Mašević-Nikolić-Vincetić" je don Martin Sentić.

Nagrade će biti uručene sutra u Hrvatskom narodnom kazalištu na prigodnoj svečanosti HHO-a povodom međunarodnog Dana ljudskih prava.

(Hina) kt so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara