Zasjedanje Povjerenstva UN-a za ljudska prava, Kosor predvodi hrvatsko izaslanstvo

POVJERENSTVO UN-a za ljudska prava započelo je u ponedjeljak svoje godišnje zasjedanje, koje će trajati šest tjedana i koje će u velikoj mjeri biti posvećeno posljedicama terorizma.

Predsjedatelj Povjerenstva, australski veleposlanik Mike Smith otvorio je zasjedanje prisjećanjem na nedavne atentate u Iraku, Izraelu i Španjolskoj.

"Tužna je istina da malo zemalja, koje su predstavljene ovdje u ovoj dvorani, nije bilo žrtvom terorizma posljednjih godina", rekao je veleposlanik Smith.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom ovogodišnjeg zasjedanja, hrvatski veleposlanik Gordan Markotić bit će jedan od tri potpredsjednika Povjerenstva.

Hrvatsko izaslanstvo na Povjerenstvu za ljudska prava predvodi potpredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor. Prema priopćenju hrvatske Stalne misije pri UN-u u Ženevi, Kosor će tijekom današnjeg programa "sudjelovati u segmentu Povjerenstva posvećenom nastupu ministrica vanjskih poslova koje sudjeluju u radu Povjerenstva". Očekuje se sudjelovanje 20-tak ministrica, a tijekom zasjedanja usvojit će se dokument koji snažno osuđuje nasilje nad ženama širom svijeta i predlaže učinkovite mjere za njegovo suzbijanje, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara