Zastave s kninske tvrđave donatorima za obnovu crkve

Hrvatske trobojnice s kninske tvrđave, koje se svakih nekoliko mjeseci mjenjaju, bit će darovane donatorima koji pomogu obnovu bazilike Gospe Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu, pa je tako danas gvardijan kninskog samostana sv. Ante fra Petar Klarić predsjednici udruge "Hrvatska žena" Ljilji Vokić, u znak zahvalnosti za dosad uplaćenih 100 tisuća kuna, darovao prvu u nizu zastavu s kninske tvrđave .

Kako je rekao fra Petar Klarić, došlo se do ideje da se dobročiniteljima kninske zavjetne crkve daruju sve hrvatske trobojnice s kninske tvrđave koje vijore od 5. kolovoza 1991., dana oslobođenja Knina. Kninski Gradski muzej mijenja svakih nekoliko mjeseci zastave te ih ustupa kninskom samostanu, a on će ih pak zatim kao simbolični dar darivati najvećim dobročiniteljima kninske zavjetne crkve. Tako je prva u nizu darovanih zastava pripala udruzi "Hrvatska žena" .

Očekuje se da će taj simboličan dar potaknuti i druge da daju svoje zavjetne darove za crkvu kojoj je temeljni kamen s groba sv. Petra u Vatikanu darovao sam Sveti Otac Ivan Pavao II.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što budu dovršeni kninski gradski prostorni planovi i bude gotovo idejno rješenje buduće crkve, fra Petar Klarić rekao je kako početak gradnje nove crkve očekuje sljedeće godine na Dan domovinske zahvalnosti.

Do tada će se hrvatske zastave, koje su zamijenjene na kninskoj tvrđavi, simbolično darivati onima koji uplate najveće donatorske iznose. Akcija se tako nastavlja među Hrvatima u domovini i dijaspori, a 5. kolovoza ove godine hrvatski barjak dobit će ponovno onaj tko uplati najveći zavjetni dar za crkvu Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

(Hina) xavuk yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara