Zašto ne trebate gledati snimku stravične prometne u BiH

Zašto ne trebate gledati snimku stravične prometne u BiH
Foto: Index

Jučer se u mjestu Grabovica u BiH dogodila strašna prometna nesreća u kojoj je poginuo 62-godišnji Milenko Pudar iz Banje Luke. On se autom direktno zabio u autobus. Zašto je prešao u suprotni trak, zasad nije poznato. Poginuo je na licu mjesta. Mediji BiH javljaju da je prizor na mjestu događaja bio stravičan. Muškarca su dva sata vatrogasci izvlačili iz smrskanog auta. Ta nesreća možda se mogla spriječiti jer su nepoznate osobe više minuta snimale Pudara kako krivuda cestom. Objavljujemo komentar urednika Buke Aleksandra Trifunovića.

SNIMKA prometne nesreće na cesti Jablanica-Mostar u kojoj je poginuo Banjolučanin, razoružava bezdušnošću vesele ekipe koja ga je snimila smijući se čovjeku koji je očito zaspao za volanom ili iz nekog drugog razloga nije imao kontrolu nad vozilom skoro dvije minute koliko je snimatelj revno snimao i komentirao zadnje trenutke Milenka Pudara.

Nakon što je automobil udario direktno u autobus autor snimke izlazi iz auta i kaže: "E, ovo je snimka..." Iako se možda tako ne čini, to nije najgore. 

Oštroumni snimatelj prilazi smrskanom autu, nastavlja snimati unutrašnjost automobila i dere se: "Jaro, jesi li živ?!"

To je najgore. 

Autor snimke imao je mogućnost prići vozilu, sirenom ili svjetlima upozoriti vozača ili barem autobus da se događa nešto neuobičajeno. Mogao je barem pokušati u te dvije minute utjecati na bolji ishod umjesto što se sa suputnicima ravnodušno veselio onom što se dogodilo, radujući se dobroj snimci. 

Ne gledajte ovu snimku, više je nego uznemirujuća jer pokazuje koliko je ovo društvo u realnom vremenu ravnodušno na nesreću i koliko je zastrašujuće izgubilo vezu s ljudskim u sebi.

Ova snimka to dokazuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara