Zastupnici albanske oporbe zbog premijera dali ostavke u parlamentu

Zastupnici albanske oporbe zbog premijera dali ostavke u parlamentu
Foto: EPA

ZASTUPNICI albanske oporbe desnog centra odlučili su danas podnijeti ostavke u parlamentu u znak prosvjeda protiv socijalističkog premijera Edija Rame kojeg optužuju za korupciju.

"Zastupnici Demokratske stranke kao i njihovi saveznici odlučili su svi dati ostavke na svoje dužnosti. Ova vlada manipulirala je rezultatima parlamentarnih izbora u lipnju 2017. i umiješana je u kriminalne afere i u korupciju", rekao je Lulzim Basha, šef stranke.

Novi prosvjed najavljen za četvrtak

Demokratska stranka pozvala je prošli tjedan na prosvjed koji je u subotu održan u vrlo napetoj atmosferi. Novo okupljanje kojim će se tražiti ostavka Edija Rame i prijevremeni izbori predviđeno je za četvrtak.

Demokratska stranke i njezini saveznici imaju 44 zastupnika od 140 u parlamentu, a socijalistička stranka Edija Rame 78. Rama je rekao da oporba poduzima "očajničke napore".

Albanija se nada da će ove godine otvoriti pristupne pregovore s Europskom unijom, ali ta zemlja od 2,8 milijuna stanovnika pozvana je da učini veći napredak u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara