Zastupnici Hrvatskog sabora na odmoru, građevinari u akciji

Zastupnici Hrvatskog sabora na odmoru, građevinari u akciji
REDOVNU ljetnu stanku, koja će potrajati do sredine rujna, Hrvatski sabor iskoristit će za građevinske radove, prije svih za uređenje zgrade u Demetrovoj ulici.

U 30-ak novih radnih prostora na toj će adresi bolje uvjete za rad dobiti 70-ak zastupnika koji sada nemaju vlastitih soba, nego uglavnom dijele zajedničke prostorije u klubovima zastupnika svojih stranaka.

Nove će sobe dijeliti po dvoje, troje, čak i četvero zastupnika, kažu u Hrvatskom saboru.

Svi radovi ugovoreni za Demetrovu 15, trebaju se završiti do veljače iduće godine, a tada će zastupnicima pri ruci biti i saborski kafić. U preuređenoj zgradi svoje će mjesto naći i djelatnici saborske straže.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon višegodišnjeg postupka za dobivanje te zgrade, u kojoj je donedavno živjelo nekoliko stanara, Sabor je u njeno uređenje krenuo prošle godine i do sada za to potrošio oko 950 tisuća kuna. Ove je godine za tu namjenu u državnom proračunu osigurano 10,5 milijuna kuna.

Adaptacija i prenamjena zgrade u Demetrovoj povjerena je domaćim tvrtkama odabranim na javnom nadmetanju, kažu u Saboru.

Do konca mjeseca, točnije do 26. srpnja treba završiti i uređenje ulaza za invalide na sjevernom saborskom ulazu odnosno na Trgu svetog Marka 6.

Taj će posao, navode u Saboru, koštati oko 114 tisuća kuna bez PDV-a, a njegovim završetkom trajno će se riješiti ulaz za osobe s invaliditetom. Do sada je na tom mjestu stajala drvena rampa koja je dotrajala i bit će zamjenjena kamenom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara