Zavodu za znanstveni rad HAZU-a 210.000 kuna na godinu

Grad Varaždin i Varaždinska županija financirat će Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu s 210.000 kuna na godinu. L

Obnovljeni Ugovor o djelovanju varaždinskog Zavoda HAZU-a zaključena između HAZU-a, Varaždinske županije i grada Varaždina, te Sporazum o međusobnim odnosima u osiguranju redovitih sredstava za djelovanje Zavoda zaključena između Varaždinske županije i gradske uprave danas je potpisan u Varaždinu.

Obnovljeni ugovor potpisali su predsjednik HAZU-a akademik Milan Moguš, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i župan Zvonimir Sabati.

Gradonačelnik Čehok izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom grada i Zavoda. Ocijenio je da je znanstvenoistraživački rad Zavoda pridonio i otkrivanju i predstavljanju bogate povijesti grada i varaždinskog kraja, posebno objavljivanjem brojnih knjiga sadržaj kojih je temeljen na pronađenim povijesnim dokumentima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Zvonimir Sabati izrazio je spremnost da Varaždinska županija novčano pomaže Zavod i više od ugovorenih obveza, ovisno o ponuđenim projektima.

Voditelj Akademijina Zavoda u Varaždinu akademik Miroslav Šicel rekao je kako se svojim djelovanjem Zavod uključio u razvoj ovog dijela Hrvatske jer su rezultati Zavoda za znanstveni rad HAZU-a u Varaždinu prešli granice regionalnog i pridonijeli hrvatskoj znanosti i kulturi.

(Hina) xvar ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara