Završava Prvi međunarodni tjedan udaraljkaških ansambala

Prvi međunarodni tjedan udaraljkaških ansambala International Percussion Ensemble Week (IPEW), održan u Bjelovaru, završava dvama koncertima američkog udaraljkaša i skladatelja Michaela Udowa i svih sudionika večeras u Bjelovaru i sutra u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. L

Prvi međunarodni tjedan udaraljkaških ansambala jedinstveni je festival-seminar, čija je odlika raznovrsnost programa i predstavljanje različitih nacionalnih udaraljkaških škola, a okupio je 50-ak sudionika, priopćila je danas Glazbena škola Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara, organizator Festivala.

Michael Udow je gost Festivala, a četvorica vrhunskih udaraljkaša - Fernando Hashimoto iz Brazila, Jean Geoffroy iz Francuske, Manel Ramada iz Španjolske i Igor Lesnik iz Hrvatske te njihovi asistenti svaki dan sudjeluju na predavanjima, na majstorskim klasama i poslijepodnevnim probama ansambala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svake večeri jedna od gostujućih grupa izvodi koncert u odlično posjećenoj dvorani bjelovarskoga Doma kulture.

Hrvatsku udaraljkašku školu predstavio je sastav "Bing Bang" izvedbom maštovite skladbe Igora Lesnika. Francuzi su se predstavilii Geoffroyevim obradama Bachovih skladbi za marimbu, koje je odsvirao mladi trio "Yarn", a "Trio de Bubar" publiku je iznenadio virtuoznim i duhovnim improvizacijama na različitim udaraljkama, te na ostacima dječjih igračaka. Španjolski sastav "Perkustra", kaže se u priopćenju, publiku je osvojio španjolskim ritmovima te suptilnom pantomimom u kojoj su udaraljke bile lepeze. Brazilsku školu i poznate plesne ritmove predstavila je skupina "Grupu".

(Hina) xbma yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara