Završava se kanalizacijski sustav Split - Solin

U okviru Ekoprojekta Kaštelanski zaljev krajem ovoga mjeseca bit će završen i pušten u rad kanalizacijski sustav Split Solin, vrijedan 176 milijuna eura.

Kako je na danas održanoj konferenciji za novinare rekao voditelj toga projekta Zlatko Čatlak, dovršen je i veći dio dodatnih mjera u mjestima Vranjic i Strožanac te u Stobreču i dijelu Podstrane.

Riječ je o lokalnoj mreži koja nije bila predviđena generalnim projektom, ali je u agenciji Ekokaštelanski zaljev odlučeno da se tijekom glavnih radova izgrade i lokalne mreže koje za 50 tisuća stanovnika omogućavaju korištenje glavne kanalizacije Split - Solin.

Do kraja lipnja, po riječima direktora agencije Ekokaštelanski zaljev Bogdana Ivančića, u pokusni će rad biti pušten i 11 kilometara dug novi vodovodni sustav kroz Kaštela. Bogdan Ivančić je rekao da početkom listopada počinju i radovi na zadnjem dijelu sustava na trogirskom području, i to kopanjem hidrotehničkog tunela kroz poluotok Čiovo, dugog 2,8 kilometara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U međuvremenu ćemo raditi i dodatni sustav prema gospodarskoj zoni u Dugopolju, što također nije bilo predviđeno u početku projekta, ali taj dio moramo urediti radi zaštite izvora rijeke Jadro", kazao je direktor Ivančić.

Po njegovim riječima, kompletan projekt Ekokaštelanski zaljev, koji je jedan od najvećih ekosustava na Mediteranu, bit će dovršen 2007., a, ističe Ivančić, sve su češće posjete agenciji izaslanstava iz susjednih zemalja koje zanimaju rješenja vodoopskrbe i kanalizacije u projektu Ekokaštelanski zaljev.

(Hina) xmerc yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara