Završen Treći naj, naj ,naj festival u kazalištu "Žar ptica"

Treći festival kazališne produkcije za djecu Naj, naj, naj festival, održan od 21. travnja u zagrebačkome Gradskom kazalištu "Žar ptica", završio je danas dodjelom 11 nagrada. L

Nagradu za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava "Bajka o ribaru i ribici" A.S. Puškina u izvedbi zagrebačkoga Gradskog kazališta "Žar ptica", a redatelj te predstave Robert Waltl osvojio je nagradu za najbolju režiju. I glumica iz te predstave Maja Kovač osvojila je nagradu za najbolju glumicu. Nagradu za najboljeg glumca podijelili su Hrvoje Zalar i Dušan Bućan za uloge klaunova u predstavi "Klauni i lutke" u izvedbi zagrebačke Lutkarske scene "I.B. Mažuranić".

Među ostalim, nagradu za likovnu i glazbenu kreaciju dobila je predstava "Mir vama" Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke, a Vesna Balabanić dobila je nagradu za kreaciju lutaka u predstavi "Zid od brašna" Jasena Boke u izvedbi Gradskog kazališta lutaka iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stručni ocjenjivački sud, u čijem su sastavu bili Marija Grgičević, Gordana Ostović i Helena Braut, jednoglasno je donio odluku o 11 nagrada.

Nagrade - skulpture žar ptica, rad akademske kiparice Andree Bassi, uručila je uime zagrebačke gradonačelnice članica Gradskog poglavarstva za kulturu Andrea Zlatar.

Na Festivalu, koji je pratilo 4800 djece, 17 kazališta iz Hrvatske izvelo je 16 predstava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara