Završena istraga u slučaju "selotejp"

DANAS je saslušanjem posljednja četiri svjedoka na osječkom Županijskom sudu završen istražni proces u tzv. slučaju "selotejp" koji se vodio protiv Branimira Glavaša i još šest osoba.

Istražni sudac Mario Kovač dokumentaciju će predati Državnom odvjetništvu nakon čega će ono donijeti odluku o podizanju ili odustajanju od optužnice.

"Proces je konačno završen, i u Zagrebu i u Osijeku, za mene je to sve jedan postupak. Iako se vodi na dva suda, ipak je to jedno kazneno djelo." - rekao je za Index Glavašev odvjetnik Dumančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba reći da je među 120 svjedoka koji su sudjelovali u istražnom postupku bilo svakakvih, od  već osuđivanih ljudi, do uglednih i poštenih osoba iz javnog života, hrvatskih generala i ozbiljnih ljudi. Iskazima tih osoba koje su nositelji nekih spoznanja sam zadovoljan. Nije bitno samo što se govori, nego i tko govori." - dodaje Glavašev odvjetnik.

"Postupak je bio težak, sveobuhvatan i mnogo je ljudi prošlo kroz sudnicu. Stotinjak svjedoka optužbe i dvadesetak obrane govorili su u korist moga klijenta, osim jedne osobe koja je više puta mijenjala iskaz i samim tim ne predstavlja relevantan izvor." - zaključio je Dumančić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara